Brownie

Moje děti ho milují a postupně všichni, kdo ho u nás ochutnali.

Obdobných receptů je všude spousta, takže v tomto směru nemám nic převratného. Kouzlo ale toho mého brownie je v čokoládě.

Já si pro ni jezdím do sousedního Německa. Obsahuje v sobě smetanu a je neskutečně lahodná. Balení je po 200g, kdy do brownie potřebujete 350g. Ze dvou tabulek vám tedy vždy kousek zůstane jen tak na zobání. Vdechnete ji ještě, než to celé upečete.

Nejradši ho máme servírované s lžící vyšlehaného creme fresh, dozdobeného ovocem. Pro hosty naší kavárny jsem začala dělat bezlepkovou verzi. Právě u brownie je to ideální, protože mouky je v celé dávce málo.

Ingredience:

  • 250g másla
  • 350g čokolády
  • 3 vejce
  • 250g cukr krupice
  • 85g hladká mouka (bezlepková rýžová, kokosová, mandlová, jiná..)
  • 1 lžička kypřícího prášku

 Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. V mezičase vyšleháme vejce s cukrem. Za stálého šlehání přiléváme do vyšlehaného vajíčka směs čokolády s máslem. Přidáte prosátou mouku a lžičku kypřícího prášku.

Celé ještě důkladně promícháte a můžete nalít na menší plech vyložený pečícím papírem.

Pečete na 140-160 stupňů. Horkovzdušnou troubu vždy nastavte na tu menší hodnotu.

Brownie se peče 35 minut, ale spíše dle vzhledu a dle zkušeností s vaší troubou.

Na povrchu se udělá světlejší krusta, vnitřek by měl být lehce tekutý. Já tu bezlepkovou verzi nechávám péci trošičku déle, lépe pak drží a neláme se tolik.